Usluge

ISKUSTVO
Tvrtka KAMEN JOSIPOVIĆ iskazala se na brojnim projektima na području Hrvatske, Austije, Njemačke, Švicarske ,Slovenije i Bosne i Hercegovine.Svojom brzinom i kvalitetom radova, tradici duža od 43 godine obvezuje nas na visoku kvalitetu i omogućuje nam da Vam ponudimo trajan, kvalitetan i povoljan proizvod. Vršimo izradu kamenih klupčica, stepeništa, nadgrobnih i memorijalnih spomenika, podnih obloga, kamina, kuhinjskih radnih ploča, ograda,fontana i svega ostaloga po Vašim željama i idejama.Izmjeru, dostavu i montažu vršimo po dogovoru u cijeloj Europskoj Uniji.
REZANJE KAMENA
Tvrtka Kamen Josipović vrši usluge rezanja prirodnog i umjetnog kamena, mramora, granita i keramike po povoljnim cijenama. Uslugu vršimo sa profesionalnim strojevima: CNC stroj za rezanje kamena marke CMS Brembana, mosna kružna pila, liniska kružna pila, stolne pile, ručne pile itd… koristeći najbolje dijamantne i galvanizirane pile, mokro ili suho rezanje za određenu vrstu kamena, mramora, granita ili keramike.
OBRADA KAMENA
Uslugu obrade kamena vršimo strojno ili ručno.Strojno: Za poliranje ravnih površina koristimo plansku polirku, a za poliranje rubnih kant površina koristimo linijsku polirku “kantericu” marke Montresor Lara 60S2 u mogućnosti smo napraviti obrade po želji kupca: Klasična ravna obrada, zaobljena polu “C” obrada, zaobljena “C” obrada, obrada pod kutem 45˙ravno, obrada pod kutem 45˙ zaobljena itd… Ručna obrada: Radi se pomoću ručnih kutnih brusilica. Mogućnost obrade kamena ili brušenje spomenika od kulira na licu mjesta. Moguća suha ili mokra. Suha obrada kamena radi se bez korištenja vode pomoću specijalnih bruseva granulacija od 100 do 3000. Mokra obrada kamena vrši se sa dijamantnim, magnezitnim, plastičnim ili dijakeramičkim brusevima na vodu ovisno o materijalu koji se obrađuje.
BUŠENJE KAMENA.
Također vršimo bušenje rupa na kamenu sa CNC strojem ili stupnom bušilicom na vodu, gdje rabimo specijalna dijamantna svrdla i krune
isključivo za kamen,mramor i granit. Bušenje rupa radimo i na licu mjesta sa posebnim bušilicama na vodu i zaštitama od špricanja i proljevanja vode tijekom rada.
MONTAŽA KAMENA
Uslugu montaže kamena rade iskusni dugogodišni montažeri kamena,montaže se rade isključivo sa kvalitetnim ljepilima,cementima,fug masama i silikonima renomiranih marki.
ČIŠĆENJE, ODRŽAVANJE I IMPREGNACIJE KAMENA.
Za čišćenje površina kamena i keramike od naslaga potrebno je izvršiti odabir specijalnih sredstava za određene tipove materijala koja otklanjaju pojedine vrste nečistoća.Nakon čišćenja kamene površine potrebno je zaštititi. Površine kamena su porozne-šupljikave kao spužva. Radi sve većeg atmosferskog zagađenja i sve češćeg izloženog agresivnog utjecaja okoline, kamene površine trebaju posebnu njegu i održavanje. Kako bi kamene površine dugotrajno izgledale čiste i uredne te jednostavno održavane, potrebno je kamen dubinski zaštititi. Za čišćenje se koristimo visokotlačnim čistačima i specijalnim renomiranim sredstvima za čišćenje i održavanje kamena.